måndag 2 januari 2012

Att marknadsföra din hemsida

Så äntligen har 2012 anlänt. Så som jag har väntat.

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på online. Det bästa och roligaste sättet (tycker jag) är att arbeta som affiliate. Det tar förvisso tid att bygga upp en bra hemsida som lockar till sig trafik. Men när det väl är gjort är det värt allt arbete. Då har du en hemsida som arbetar åt dig 24 timmar åt dygnet. Medan du kan sitta och grubbla på annat. Eller nått.

Det svåra är dock att just locka till sig trafik till sidan. Det finns möjligheter att annonsera via google (adwords). Men det kostar ju så klart pengar. Varje gång någon klickar på din annons får du betala en liten summa till google.

Gratis är ju roligare. Men kräver mer jobb. Att sökordsoptimera din hemsida och locka trafik från sökmotorerna är ju det bästa. Lyckas du med det kan du tjäna bra med pengar. Men det är även viktigt att du har in och ut länkar till din sida för att sökmotorerna ska finna din sida relevant. Ett tips är att du går in på forum och bloggar, där du kommenterar, skriver inlägg, artiklar och lämnar "spår" efter dig genom att lägga in länken till din sida där.

En sak som är bra att tänka på i sådana fall är att du gör detta på hemsidor, forum och bloggar som innehållsmässigt liknar din. Om du har en sida som handlar om böcker - försök då få in länkar på andra sidor som handlar om böcker. Det gillar sökmotorerna och tycker då att din sidas innehåll är relevant och rankar då sidan högre.

Lägg ned lite tid på att skriva något vettigt på dessa bloggar, forum osv. Det tjänar du på i längden. Annars kommer dina kommentarer bli borttagna av hemsidans ägare. Och du kommer att upplevas som oseriös. Om du skriver intressanta saker finns ju även möjligheten att du lockar trafik direkt via dessa inlägg också. Du kommer inte komma undan med att göra det för enkelt för dig.

Det krävs en del jobb för att lyckas, men ju mer jobb du lägger ned, desto mer pengar kommer du att tjäna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar