onsdag 4 januari 2012

För att tjäna pengar krävs en bra idé

Ännu en härligt regnig dag. Ja, jag tycker det är skönt. Jag slipper ju gå ut. En av de fördelar man har då man jobbar hemifrån.

Om du vill börja ett nytt liv, att arbeta hemifrån. Eller bara tjäna lite extra pengar för att dryga ut kassan. Då kan det vara värt att bygga en hemsida och börja arbeta som affiliate. Jag har sagt det förr: det tar tid att bygga upp, men det är värt det.

För att lyckas krävs en bra idé. Din sida måste innehålla något som andra tycker är intressant. Inte bara du. Annars kommer du aldrig lyckas locka till dig trafik. För att tjäna pengar krävs det ju också annonser. Hemsidan eller din blogg måste alltså handla om något som går att marknadsföra.

Hur vet man då vad som andra tycker är intressant på webben? Det bästa är förstås att ta reda på vad andra söker efter på sökmotorerna. Ett sätt att ta reda på det är att använda adwords. Där kan du använda ett gratis sökordshjälpmedel. Om du tänkt att du ska göra en hemsida eller blogg om tillexempel: soffor!  Gå då in på adwords och sök upp verktyget som heter: sökordshjälpmedel. Skriv "soffor" och gör en sökning.

Enligt verktyget söker 135000 på soffor varje månad. Hyggligt bra underlag.

Man kan även se andra sökord som relaterar till soffor. Till exempel möbler. Möbler har 1 220 000 sökningar per månad. Härligt! Börjar likna något. Ordet inredning har 450 000 sökningar...och så vidare.

Kanske skulle du vilja starta en hemsida eller blogg som marknadsför möbler. Och diskuterar inredning. Där soffor är en del av sidan. Det finns uppenbarligen många som söker på sökmotorerna efter det. Det finns alltså mycket bra möjligheter att locka till sig trafik och att tjäna pengar.

Nästa fråga är om det finns någon som marknadsför soffor på nätet. Gå in på till exempel tradedoubler  , starta ett medlemskap, vilket är helt gratis. Och leta sedan efter något affiliateprogram som vill ha hjälp att marknadsföra möbler och så vidare.

Hittar du ett bra program som ger bra provision på försäljningen som genereras från din hemsida, så har du en bra idé!

Har du kommit så långt är det bara att börja bygga en hemsida eller starta en blogg. Hur du bäst går tillväga då, för att locka till dig de där som letar möbler på nätet. Och hur du lyckas tjäna pengar på en bra hemsida. Det ska jag berätta mer om på denna blogg. Så håll ögonen öppna för nya inlägg.

Ha en underbart regnig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar