söndag 8 januari 2012

Spara och tjäna pengar

Det finns många företag på nätet som erbjuder dig att skapa en hemsida "gratis". Men oftast brukar det vara så att de, till exempel, endast erbjuder ett gratis första år - sedan får du betala rejält med pengar. Andra företag erbjuder dig ett färdigt paket,  med domännamn, designade webbsidor och så vidare. Men att köpa ett sådant paket, eller att falla för "gratis" erbjudanden är helt onödigt.

Du kan ju alltid tjäna pengar genom att spara. Det vill säga undvika onödiga utgifter. Du kan faktiskt bygga en hemsida helt gratis. Det enda du behöver är tid. Ett domännamn kostar förstås lite pengar. Men inte mer än någon hundralapp per år. På www.binero.se kan du köpa domännamn till bra pris.

För att bygga själva hemsidan rekommenderar jag att du använder google sites. Det är väldigt enkelt att bygga din sida där. Sidan behöver inte vara så avancerad, och då är google ett utmärkt verktyg, och det är väldigt lätt att lära sig. Dessutom finns det många andra användbara verktyg hos google. Till exempel google analytics, som du enkelt kan koppla till din hemsida. Och självklart adsense, som du kan tjäna pengar med.

Öppna ett konto på google sites redan idag. Så kan du börja experimentera med att skapa en hemsida. Det tar som sagt lite extra tid att bygga en sådan sida. Men du sparar mycket pengar.

Sådana här artiklar tycker jag dyker upp varje år. Men de är förstås alltid bra att se över sina kostnader. Varje år tycker jag de ger samma råd. Amortera och spara. Man kan ju även byta bank, och kanske få lägre ränta - på lånen. Och högre ränta - på sparandet. Det är mitt råd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar